Fina villor, Headhunterss och surfcamp

Som jag nämnde i förra inlägget skulle vi ha surfat förra veckan men saker blir ju sällan som man tänkt sig så det blev inget med det... Det var väldigt dåligt med information angående surflektionen så vi bestämde oss helt enkelt för att skippa den.
Dessutom var alla bäddar fullbokade på Canggu Beach hostel denna natten. Så jag och några andra svenskar sitter o letar efter annat boende för de kommande nätterna. Då kommer vi istället på den briljanta idén att hyra en villa/lägenhet eller liknande! Sagt och gjort 4 timmar senare kliver vi innanför dörren till en jättefin lägenhet med två sovrum, tre badrum, ett kök, vardagsrum, pool och rooftop. Lyckan är gjord. Vi uppdaterar oss från backpackers till flashpackers.

Om man bor i lägenhet med rooftop är de ju klart man måste ha lite fest. Vi bjuder in ett 30 tal personer men jag tror det är många fler än så, ryktet om fest spred sig tydligen vidare haha. Bra musik, bad i poolen, en blandning av härliga människor, några krossade glas och lite klagomål från grannar sammanfattar kvällen väldigt bra. Men runt klockan 2 kommer personalen och knackar på dörren så det är bara att kasta ut allt folk och festen är tyvärr över.
Dagen efter sover vi ganska länge, vi käkar lunch, badar i poolen och bara chillar hela dagen. Det finns så mycket god, bra och nyttig mat här. Hela Canggu är väldigt mycket inriktat på hälsosam kost. Och nästan alla i denna staden surfar. Stämningen är underbar i hela staden. Det enda dåliga med Canggu är att man bör ha moppe om man ska ta sig någonstans. För avstånden är ganska långa, taxi är väldigt dyrt och på grund av taxi-maffian går det inte att använda sig av Über.

Efter två nätter i vår lägenhet flyttar vi till ett annat ställe som heter Villa Tulla. Det ligger mycket mer centralt och är billigare än vår första lägenhet. Även detta stället är väldigt fint. Vi har hittat ett favorit frukost/brunch ställe som heter Crate där vi äter flera dagar. Canggu erbjuder ett väldigt bra uteliv och det måste man ju ta vara på så det blir många festkvällar för vår del. Det är olika barer som gäller varje kväll. 

I lördags åkte vi in till kuta för att festa på Sky garden! En nattklubb med 4 våningar och dans hela natten. Det tog oss ca en timme att ta oss från Canggu till Kuta på grund av trafiken och alla smala vägar där bara en bil kan köra i taget...
Men tillslut kom vi äntligen fram. För 115 000 rupiah (ca 60 SEK) får vi inträde till klubben, buffé mellan kl 17-21 och man får även dricka hur mycket man vill, öl, cider och vodka mixer. Som jag sett fram emot denna buffén speciellt potatismoset! Hur gott somhelst. När vi inte orkar äta mer utnyttjar vi den öppna baren fram till klockan 21, vilket alla andra också gör så kön är extremt lång precis innan de stänger den fria baren. 
Det blir en hel del dans under kvällen. Tyvärr lyckas Eric få ett glas krossat på sin fot så det blir ett litet besök i sjukstugan också såklart. Efter att han har fått sin tå omplåstrad fortsätter vi åter igen att dansa. Klockan 1 börjar headhunters spela som vi alla väntat på. Hela publiken står och hoppar och dansar i lamporna som skiftar i blått, rött och lila. Housemusiken strömmar genom lokalen och golvet dunkar. Där står vi alla och bryr oss inte om hur mycket vi svettas eller vad klockan är eller något annat heller för den delen. Det är vi, dansgolvet och musiken, bara vi i vår egna värld.

I måndags sa Eric och jag hejdå till Andreas och Fredric. Vi åkte från en fin villa till en annan fin villa. Vi checkade nämligen in på Lapoint surfcamp i Bingin och igår hade vi alltså vår första surflektion. Jag kan ju säga att både Eric och jag redan är proffs. Okej det var en liten överdrift kanske men i slutet av veckan ska vi förhoppningsvis klara av att stå upp på brädan och ta lite vågor utan att se ut som idioter.

Villa nummer 1
Andreas och Eric fixar drinkar inför vår villafest
Villafest
Nyttig smoothie på betelnut Café
Badrummet i villa nummer 2, så fint!
Killarna var ute och körde moppe och krachade ner i leran i ett risfält, tummen upp! 👍
Glatt gäng redo för Headhunters
Eric fick bli omplåstrad
Solnedgång vid padang padang beach


Kommentarer

Kom ihåg






Trackback