Bilder till förra inlägget

Här kommer bilderna till förra inlägget :)

surf med ripcurl surf school
Utflykt till Balangan beach
Balangan
Balangan
Solnedgång vid padang beach
17:e maj
17:e maj
Yoga vid lapoint surfcamp i bingin
Sista kväll med surfgänget
Tequilashots såklart!
Avslutade kvällen med Lite bad i poolen
Så flyttade vi till en annan villa i Canggu. Chase the cup är bästa drickspelet någonsin!


Lapoint surfcamp

Då har ytterligare en hel vecka passerat här nere på Bali. En underbar vecka med massa surf. Efter 5 surflektioner under veckan är jag helt slut i kroppen och alla muskler. En massage passade perfekt som avslut. 
Att surfa var inte riktigt så lätt som vi hade tänkt oss. Efter många kallsupar, en hel del kullerbyttor, några brädor i huvudet och som avslutning lyckas man ju bli bränd av en brännmanet också. Men vad gör det när man fått lära känna underbara människor och haft det hur bra somhelst. Våran surflärare var också helt suveränt duktig på att lära ut. Somsagt så var det inte helt lätt att hålla balansen på brädan och riktigt svårt att ta de stora vågorna lite längre ut så jag försökte hålla mig till de mindre vågorna längre in. Armarna har helt klart fått väldigt mycket träning denna veckan av allt paddlande när man ska ta sig ut över alla vågor. Jag måste säga att man känner sig riktigt cool när man paddlar och sedan paddlar ännu fortare, ställer sig upp på brädan och sedan bara glider man på vågen ända in mot stranden. Sedan kollar man på alla balineser som är proffs på att surfa och då känner man sig inte lika cool längre haha...
 Vi har bott i en villa i Bingin där det är väldigt lugnt och skönt, men nästan varje morgon har vi gått upp kl 6 för att käka frukost och åka upp till Legian där vi surfat varje dag. Vi har även hunnit med och fira Norges nationaldag 17:e maj med massa olika lekar och drickspel. På våran vilodag i fredags hyrde vi moppe och körde runt i området, till två olika stränder och avslutade dagen på en mysig liten restaurang med utsikt över havet och den fantastiska solnedgången. I söndags avslutade vi surfveckan med en riktigt bra utekväll på Single fins som är typ det enda stället att festa på nere vid Uluwatu, det blev mycket dans och några tequilashots och även bad i poolen när vi kom tillbaka till villan kl 3 mitt i natten. En lyckad kväll helt enkelt.
I måndags när vi käkat vår sista frukost i villa Kanda hill och sagt hej då till alla surfare tog Eric och jag en taxi upp till Canggu igen. Eric har ett par kompisar som hyrt en villa tillsammans så ytterligare en gång flyttar vi från en superfin villa till en annan. Vi har sovit där 2 nätter och haft två riktigt lyckade fester. 
Nu är det iallafall slut på det lyxiga villa-livet och dags att återgå till hostel-livet. 
Idag har vi alltså lämnat Canggu och istället tagit oss vidare till Gili trawangan. En liten fin paradis ö utan bilar och vägar här har vi tänkt att spendera ett par nätter.

Tyvärr så är wi-fi på vårt hostel återigen det sämsta ever så inga bilder till detta inlägget ikväll...



Fina villor, Headhunterss och surfcamp

Som jag nämnde i förra inlägget skulle vi ha surfat förra veckan men saker blir ju sällan som man tänkt sig så det blev inget med det... Det var väldigt dåligt med information angående surflektionen så vi bestämde oss helt enkelt för att skippa den.
Dessutom var alla bäddar fullbokade på Canggu Beach hostel denna natten. Så jag och några andra svenskar sitter o letar efter annat boende för de kommande nätterna. Då kommer vi istället på den briljanta idén att hyra en villa/lägenhet eller liknande! Sagt och gjort 4 timmar senare kliver vi innanför dörren till en jättefin lägenhet med två sovrum, tre badrum, ett kök, vardagsrum, pool och rooftop. Lyckan är gjord. Vi uppdaterar oss från backpackers till flashpackers.

Om man bor i lägenhet med rooftop är de ju klart man måste ha lite fest. Vi bjuder in ett 30 tal personer men jag tror det är många fler än så, ryktet om fest spred sig tydligen vidare haha. Bra musik, bad i poolen, en blandning av härliga människor, några krossade glas och lite klagomål från grannar sammanfattar kvällen väldigt bra. Men runt klockan 2 kommer personalen och knackar på dörren så det är bara att kasta ut allt folk och festen är tyvärr över.
Dagen efter sover vi ganska länge, vi käkar lunch, badar i poolen och bara chillar hela dagen. Det finns så mycket god, bra och nyttig mat här. Hela Canggu är väldigt mycket inriktat på hälsosam kost. Och nästan alla i denna staden surfar. Stämningen är underbar i hela staden. Det enda dåliga med Canggu är att man bör ha moppe om man ska ta sig någonstans. För avstånden är ganska långa, taxi är väldigt dyrt och på grund av taxi-maffian går det inte att använda sig av Über.

Efter två nätter i vår lägenhet flyttar vi till ett annat ställe som heter Villa Tulla. Det ligger mycket mer centralt och är billigare än vår första lägenhet. Även detta stället är väldigt fint. Vi har hittat ett favorit frukost/brunch ställe som heter Crate där vi äter flera dagar. Canggu erbjuder ett väldigt bra uteliv och det måste man ju ta vara på så det blir många festkvällar för vår del. Det är olika barer som gäller varje kväll. 

I lördags åkte vi in till kuta för att festa på Sky garden! En nattklubb med 4 våningar och dans hela natten. Det tog oss ca en timme att ta oss från Canggu till Kuta på grund av trafiken och alla smala vägar där bara en bil kan köra i taget...
Men tillslut kom vi äntligen fram. För 115 000 rupiah (ca 60 SEK) får vi inträde till klubben, buffé mellan kl 17-21 och man får även dricka hur mycket man vill, öl, cider och vodka mixer. Som jag sett fram emot denna buffén speciellt potatismoset! Hur gott somhelst. När vi inte orkar äta mer utnyttjar vi den öppna baren fram till klockan 21, vilket alla andra också gör så kön är extremt lång precis innan de stänger den fria baren. 
Det blir en hel del dans under kvällen. Tyvärr lyckas Eric få ett glas krossat på sin fot så det blir ett litet besök i sjukstugan också såklart. Efter att han har fått sin tå omplåstrad fortsätter vi åter igen att dansa. Klockan 1 börjar headhunters spela som vi alla väntat på. Hela publiken står och hoppar och dansar i lamporna som skiftar i blått, rött och lila. Housemusiken strömmar genom lokalen och golvet dunkar. Där står vi alla och bryr oss inte om hur mycket vi svettas eller vad klockan är eller något annat heller för den delen. Det är vi, dansgolvet och musiken, bara vi i vår egna värld.

I måndags sa Eric och jag hejdå till Andreas och Fredric. Vi åkte från en fin villa till en annan fin villa. Vi checkade nämligen in på Lapoint surfcamp i Bingin och igår hade vi alltså vår första surflektion. Jag kan ju säga att både Eric och jag redan är proffs. Okej det var en liten överdrift kanske men i slutet av veckan ska vi förhoppningsvis klara av att stå upp på brädan och ta lite vågor utan att se ut som idioter.

Villa nummer 1
Andreas och Eric fixar drinkar inför vår villafest
Villafest
Nyttig smoothie på betelnut Café
Badrummet i villa nummer 2, så fint!
Killarna var ute och körde moppe och krachade ner i leran i ett risfält, tummen upp! 👍
Glatt gäng redo för Headhunters
Eric fick bli omplåstrad
Solnedgång vid padang padang beach


Underbara Bali!

Äntligen har jag lyckats ladda upp lite bilder trots detta väderlösa wi-fi så nu kommer ett inlägg och lite bilder.

Förra måndagen landade jag alltså på underbara Bali! Jag mötte upp en Svensk tjej som heter Linn som jag snackat med på Facebook. Efter att ha varit i singapore och Burma utan att haft tillgång till en strand var det otroligt skönt att få spendera en hel dag på stranden utan att göra något annat än att bara sola och bada! Och kolla på alla surfare ute i vattnet såklart. Det ser så otroligt coolt ut när de står på brädorna där ute i havet och bara glider fram under vågorna. Jag skulle kunna sitta hela dagen och bara kolla på när folk surfar. Vi vandrade också runt på smågatorna i kuta för att shoppa lite och käka god mat. Återigen kan jag bara konstatera att världen är så otroligt liten för när vi kommer tillbaka till vårt hostel så sitter två tjejer från Kalmar där och käkar middag, Josefine och Ida. Jag träffade dessutom tjejerna tidigare under resan i Kambodja, så det var kul att få höra hur deras resa har varit dessa månader.
Nästa dag regnade det hela dagen så vi beslutar oss för att packa våra väskor och ta oss vidare till nästa ställe. Vi hoppar in i en taxi och åker söderut. Efter ca en timmes bilresa är vi framme på vårt hotell som heter Hill dance bali American hotel, ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt i vilken stad eller område det ligger. Allt är så oklart här vad som tillhör vad, men jag tror att området heter Balangan. Det är iallafall bara 20 minuters promenad till Balangan beach. Vi har ett privat rum på hotellet som vi betalar ca 120 kr per natt för. Så alltså 60 SEK var och då ingår frukost. Hotellet är så fint och lugnt och skönt. Måste faktiskt säga att det var riktigt härligt att sova i ett eget rum och slippa massa folk som packar väskor på morgonen eller fulla backpackers som ramlar in mitt i natten och tänder lampor och pratar högt och osammanhängande om ingenting. De kommande dagarna spenderar vi på stranden eller vid poolen.
En dag hyr vi moppe och tar oss till Dreamland beach, så fin strand men väldigt höga vågor så det är perfekt för surfare och desto svårare för oss att gå ner och ta sig ett dopp utan att göra tre kullerbyttor när vattnet slår till med all kraft. När vi tröttnat på att ligga på stranden går vi och äter lite mat innan vi fortsätter våran moppe-tur söderut till det kända Templet i uluwatu. Där kan du se den fantastiskt fina utsikten ut över de höga klippväggarna och det blå/turkosa havet som leker långt, långt nedanför och förvandlar vattnet till vitt skum. Samtidigt klättrar solen sakta neråt på himmel och man kan ju aldrig få nog av dessa röd orangea himlar och solnedgångar. Vi kollar på den traditionella balinesiska dansen som äger rum varje kväll här i uluwatu och den är minst sagt speciell. Ett antal balineser skapar med hjälp av sina röster någon typ av "musik" samtidigt som en berättelse med olika karaktärer utspelar sig. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva detta skådespel på något annat sätt än med ordet "intressant". När detta är slut åker vi tillbaka till vårt hotell och då har det blivit riktigt mörkt ute, vägarna är dåliga och gatulampor existerar inte. Så att köra moppe på kvällen är väll inte direkt någon höjdare. Vi klarar oss iallafall hem tryggt och säkert tack vare min proffsiga chaufför Linn.
Fredagen hänger vi vid poolen hela dagen. Lata dagar helt enkelt och så ska det väll vara när man är på semester. Efter mycket resande fram och tillbaka och många upplevelser och intryck så är det skönt att bara ha dagar då man inte gör någonting. På kvällen äter vi middag på en mysig restaurang där det spelas livemusik. Helt underbart, det blev ett perfekt avslut på Linns sista kväll i Bali. När vi kommer tillbaka packar vi våra väskor och lördag morgon kl 5:30 tar Linn en taxi mot flygplatsen för att ta ett flyg till Singapore. Själv åker jag vidare till Canggu som jag har hört mycket gott om så det ska bli kul att se vad detta stället har att erbjuda. Kan varmt rekommendera att använda Uber när man reser runt här på Bali så smidigt och mycket billigare än vanlig taxi men se upp för taxi-maffian!
Har träffat några svenska tjejer som jag hängt med ett par dagar (det är extremt mycket svenskar här på Bali). I söndags bestämde Vi oss för att festa lite på kvällen, stället alla skulle gå till heter pretty poison och det visade sig att det var en skejt-ramp där alla festade och kollade på skejtarna. Riktigt kul faktiskt. Runt midnatt är de tänkt att vi ska ta oss vidare till nästa ställe men så öppnade sig himlen och regnet började ösa ner. Allt folk stod o trängdes under taket och när regnet lugnat sig lite beslutade vi oss för att helt enkelt åka hem istället.

Vi har hittat ett väldigt gott och populärt frukost ställe här i Canggu som heter Crate, dem har underbart kaffe och en massa olika frukostar och brunch att välja mellan. Där käkade vi alltså igår sedan spenderade vi resten av dagen på stranden och vid poolen. Canggu är helt ununderbart. Det är en väldigt härlig stämning på hostelet där vi bor, canggu beach hostel heter det. Stranden är dock inte speciellt fin... Men då är det tur att vi har pool! För alla som gillar att festa är Canggu ett perfekt ställe. Det är riktigt bra fest här. Varje kväll turas uteställena om att ha öppet. Enda nackdelen med canggu är att man måste nästan ha moppe för att ta sig runt annars älskar jag denna underbara staden.

Idag är tanken att jag, Eric, Hanna och Johanna ska ställa oss på varsin surfbräda och äga alla vågor som proffsen. Eller vi ska iallafall försöka hålla balansen och lyckas stå kvar på brädan. Det återstår att se hur detta går. Önska oss lycka till!

Första dagen i kuta, Bali
Livemusik på stranden
Balangan Beach
Vårt fina hotell mitt ute i ingenstans för 120 kr /natt
Dreamland beach
Utflykt till uluwatu
Balinesisk dans i solnedgången
Se upp för alla opålitliga apor
Frukost i canggu
Fest vid skejt-rampen
Brunch på Crate
Kyckling och halloumi sallad, HUR GOTT!!!


Spontan tripp till Malaysia

Dag 6 i singapore och det spöregnar från morgon till kväll... Jag som hade planerat att ta en tur ut till sentosa Island för att bara ta det lite lugnt på stranden. Men saker blir ju inte alltid riktigt som man tänkt sig. Bara att ändra lite på planerna. Jag blev väldigt glad när jag upptäckte att det fanns ett IKEA här i singapore. För att jag saknar svensk mat extremt mycket. Så en dag på stranden blev istället en dag på IKEA. Ja visst är det rätt tråkigt att gå till IKEA när man är utomlands jag vet, men är man akut sugen på köttbullar och potatismos så är man. Dessutom lär jag äta ris och nudlar i minst en månad till så man får ju passa på. Jag köpte även med mig lite godis innan jag åkte tillbaka. Resten av dagen gjorde jag faktiskt inte alls mycket. Jag passade på att boka lite flygbiljetter och även surfcamp för en vecka i Bali. 

Här i Singapore bor jag på ett hostel som heter Bunc hostel, det kostar ca 100 SEK per natt och ligger i området Little india. Det är så fint och fräscht och till frukost serveras flingor och mjölk, tillsammans med rostat bröd och peanut butter and jelly. Det låter kanske inte jättespännande men det är faktiskt en av de bättre frukostar jag ätit här i Asien, så jag är nöjd. 

Hursomhelst, dag 7 i Singapore hade jag inte heller några planer, började faktiskt tröttna rätt mycket på Singapore då det känns som att jag sett det mesta. Som jag nämnt tidigare är jag inget stort fan av storstäder utan jag föredrar stranden. Vid frukosten sitter jag och snackar med en kille från USA som heter Ryan. Hans plan för dagen var att vandra runt i Singapore och se staden och jag bestämmer mig för att haka på. Vi tar en tur genom Chinatown vidare genom någon fin park, käkar billig mat på en foodcourt, går vidare till Marina bay sands, besöker ett tempel och avslutar sist vår vandring i fantastiskt fina gardens by the bay innan vi tar tåget till baka till vårt hostel. På kvällen lagar vi middag på vårt hostel, det blir nudlar och ägg, väldigt fancy ;)
Dagen efter bestämmer vi oss för att åka till Mac Ritchie reservoir. Ett stort område i singapore med vacker natur och en treetop walk. Hela rundan tar oss ca 3 timmar och utsikten från den 250 meter långa bron som hänger uppe över trädtopparna är fantastiskt fin. På vägen stöter vi på apor och ödlor bland annat. Kan varmt rekommendera att besöka denna parken om man är i singapore, det är enkelt och smidigt att ta sig dit med buss. Tyvärr så började det regna idag igen. Vi hade egentligen planerat att vandra lite längre men valde att ta bussen tillbaka istället. Vi hoppade av i ett område som heter geylang där käkade vi lite middag innan vi avslutade dagen.
Dag 8 i Singapore och Ryan ska åka vidare till Malaysia. Bunc hostel som jag bor på i singapore är fullbokat för den kommande natten så jag blir tvungen att checka ut efter frukost... Jag börjar istället leta efter ett annat boende. Efter en lång stunds letande frågar Ryan om ja inte ska hänga med till Malaysia istället över en natt eller två och spontan som man är hakar jag på den idéen. Några timmar senare sitter vi på bussen till Malaysia som tar ca 1,5 timme och kostar ca 20 SEK. Det var ju ett helt okej pris endå för att åka till ett annat land. I Malaysia stannar vi i en stad som heter Johor bharu, ingen speciell stad överhuvudtaget, det finns inte alls mycket att se. Maten i Malaysia är riktigt billig, det är smutsigare än Singapore och folket är väldigt trevliga. På kvällen möter vi upp en kompis till Ryan som heter Tito och även hans kompisar som alla är från Malaysia. De visar oss runt i staden och vi käkar alla middag tillsammans. Senare på kvällen käkar vi mat en gång till bara för att det är så billigt. Vi äter egg paratah som är indisk street food, hur gott som helst. Egentligen är det inte mer speciellt än att det  är något typ av bröd med ägg innuti men endå är det så otroligt gott och vi betalar 3 SEK var för detta. Dagen efter fortsätter vi vår lilla streetfood runda, vi går helt enkelt runt till en massa olika ställen och smakar allt möjligt bara för att det är så billigt. Vi käkar frukost för 10 kr, dricker is-te för 2 kr, cupcakes för 4 kr och massa annat gott. Senare möter vi upp Tito och hans kompis igen, han tar oss till sin restaurang där han bjuder oss på cheesy mutabakat. Jag är inte helt säker men jag tror att det är traditionell Malaysisk mat. Det är köttfärs, lök, ost och ägg som är inslaget i tunt bröd. Otroligt gott är det, måste verkligen testas om man åker till Malaysia. Senare på kvällen säger jag hej då till Ryan som åker vidare till nästa destination och jag tar mig tillbaka till Singapore igen för att spendera en dag till där.
Tidigt imorse landade jag på denpasar här i Bali. Taxichaufförerna ville ha 200000 rupees (över 130 SEK) för att köra mig 3,5 km in till kuta. Det tänkte jag absolut inte gå med på så jag går ut från flygplatsen och hittar en taxi där och lyckas pruta ner priset till 60000. Just nu ligger jag alltså på stranden här i Kuta och bara njuter av livet. Har träffat en svensk tjej Som heter Linn som jag planerar att resa med fram tills på lördag då hon åker härifrån. 

Treetopwalk
Tito och hans vänner visar oss runt i staden som inte har speciellt mycket mer att erbjuda än riktigt god och billig mat
Cheesy mutabakat
Chillar på stranden i kuta