Vietnam

Från en paradisö till en annan. Från koh rong i Kambodja till Puh quoc i Vietnam. Vi har varit på denna fina ö i 5 dagar och haft toppenväder hela tiden. Vi har bott på ett jättefint nybyggt hostel som heter 88 hilltorp hostel. Vi har bott i delat rum för ca 70 kr/natt. Från restaurangen är det en fantastisk fin utsikt över Doung dong som är den största staden på ön. 
Två dagar har vi hyrt moppe för att ta oss runt på ön. En dag besökte vi den otroligt fina stranden Sao beach på östra sidan av ön. Det går en nyasfalterad väg nästan hela vägen så det var inga problem att köra moppe. Vi stannade på Sao beach hela dagen för att sola och bada. En annan dag åkte vi till ett gamalt fängelse på ön, där de under Vietnamkriget hade upp till 40.000 fångar som dem torterade, det var fruktansvärt att se men helt klart värt ett besök när man är på denna ön.
Vi har sett en underbart fin solnedgång från stranden long beach där vi bodde. Efter det åkte vi in till nattmarknaden i Doung dong där vi shoppade lite och käkade god mat. Där kan du hitta allt från kläder och fina pärlhalsband till mat såsom fisk, skaldjur, grodor och kycklingfötter. Tyvärr var det ingen av oss som vågade provsmaka grodorna... Däremot åt vi en otroligt god glass istället.
Två kvällar i rad har vi också festat på ett ställe som heter Rorys beach club, härligt stämning, goda drinkar och bra musik och även en mysig eld på stranden som folk satt runtomkring.
Det härliga med denna ön är att det inte är speciellt mycket turister, nästan ingen i lokalbefolkningen förstår engelska så man får ha mycket tålamod och räkna med lite missförstånd då och då. Tillexempel att få in pinnar att äta med när man egentligen bad om att få lite ketchup haha. Det gäller att använda sig av kroppspråk och enkla engelska ord.
Om några år kommer denna ön vara som öarna i Thailand så jag kan verkligen rekommendera att besöka denna ön innan den utvecklas allt för mycket.

Nu är vi framme i staden Ho chi minh eller saigon som den hette förut, här har vi bokat ett fint hotell med pool på taket och stor frukostbuffé. Detta var vi värda efter att ha duschat i kallvatten, sovit i hårda sängar, haft kackerlackor som rumskamrater osv. 
Tackar mamma och pappa som sponsrat dessa två hotellnätter! <3



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback